Vi har fått korv från slaktaren så jag kokar dem och göra en senapssås. Till det serverar jag potatismos. Snabbt och gott innan vi ska iväg på diverse olika aktiviteter för barnen och pappa åker på föräldramöte på förskolan. Jag gör senapssåsen bredvid så är det fritt val om man vill ha det eller bara ha ketchup till.
5 frukostkorvar
1 morot
1 rödlök
1-2 lagerblad
6-8 pepparkorn
vatten
Jag lägger allt i en gryta och så kokar jag den på svag värme för att korven inte ska spricka.
3-4 msk margarin
3 msk vetemjöl
1/2-1 dl av korvspadet
mjölk lagom för att få bra konsistens på såsen
2 msk senap
lite vitpeppar
salt
Smält smöret och ha i mjöl. Red av med vätska och se till att det blir lagom tjockt. Smaka sedan av med senap, salt och peppar. Till såsen valde jag skånsk senap men det går att byta ut efter tycke och smak.