Fiskgratäng kan verkligen göras enkelt. Här har jag tagit pangasiusfiléer och tinat, förvällt broccoli, kräftstjärtar och sedan avslutat med en fisksås från Blå bands och gratinerat med lite ost i ugnen. Totalt tar det cirka 30 minuter att tillaga, varav ca 20 minuter i ugnen. Under tiden kokar jag ris och dukar.
600 g pangasiusfilé
1 brk kräftstjärtar
broccoli, mängd efter önskemål
1 påse fisksås (tillagas med vatten, mjölk och lite smör)
riven ost
Jag lägger först de tinade fiskfiléerna i en ugnsform, lägger på kräftstjärtar och broccoli. Därefter häller jag på fisksås och avslutar med lite riven ost. Formen ställer jag in i ugn på 200 grader och ställer tiden på ca 20 minuter. Se till att fisken är färdig genom att skära lite lätt i den. Under tiden passar jag på att koka ris och duka.