Vi har en liten rensning i kylskåpet inför lunchen på helgen, en hemma hos oss kallad ”restfest”, här finns ofta massa godsaker – så då gäller det bara att komma på vad man kan göra av dem. Då jag har tacofärs, grönsaker och riven ost kvar sedan en tacomiddag i veckan, så kokar jag bara lite pasta och gör en enkel gratäng.
Perfekt för då kan man verkligen ta det man har hemma, eller favoriter man tycker om.
gnocchi
, eller pasta av eget val
tacofärs
blandade grönsaker sedan tacofesten
riven ost
creme fraiche
Jag kokar pastan enligt förpackningen, sedan varvar jag den med färs, grönsaker och creme fraiche, lägger i en ugnsform och strör riven ost över. Ugnen sätter jag på 200 grader och sedan låter jag den stå inne ca 15-20 minuter. Då pastan är varm och jag blandar färsen med den behöver den inte stå inne så länge, utan mer för att få färg och bli riktigt varm igenom.


