Restgratäng eller festgratäng

Vi har en liten rensning i kylskåpet inför lunchen på helgen, en hemma hos oss kallad ”restfest”, här finns ofta massa godsaker – så då gäller det bara att komma på vad man kan göra av dem. Då jag har tacofärs, grönsaker och riven ost kvar sedan en tacomiddag i veckan, så kokar jag bara lite pasta och gör en enkel gratäng.

Perfekt för då kan man verkligen ta det man har hemma, eller favoriter man tycker om.

gnocchi, eller pasta av eget val
tacofärs
blandade grönsaker sedan tacofesten
riven ost
creme fraiche

 

 

 

Jag kokar pastan enligt förpackningen, sedan varvar jag den med färs, grönsaker och creme fraiche, lägger i en ugnsform och strör riven ost över. Ugnen sätter jag på 200 grader och sedan låter jag den stå inne ca 15-20 minuter. Då pastan är varm och jag blandar färsen med den behöver den inte stå inne så länge, utan mer för att få färg och bli riktigt varm igenom.