När vi bestämde oss för att vi skulle gifta oss hade vi precis varit ute och ätit en underbar middag – där vi till efterrätt fick Cappucinopannacotta – jag mailade till och med restaurangen efteråt för att få receptet. Svaret som kom var att det var en vaniljpannacotta med snabbkaffe i – och när jag nu hittade ett recept i senaste numret av buffé så testar jag det för att smaka om det kommer i närheten av den vi smakat tidigare. När jag gör använder jag en lite smalare grädde för det är det jag har hemma, men jag ska göra om receptet med både riktigt grädde och även passa på att riva ner lite vaniljstång.
Till fyra små formar:
3/4 dl gelésocker
3 dl grädde
2 tsk vaniljscoker
2 tsk snabbkaffe
Koka upp grädde och gelésocker och låt det koka en minut. Blanda i vaniljsocker och snabbkaffe och rör om ordentligt. Häll upp det på småskålar eller i glas och ställ kallt, minst 3 timmar i kylen. Garnera (om du vill) med 1 dl bär