Nu är det snart dags att börja med matsäck till skolan, därför är det perfekt att ha små smörgåsbullar som ligger i frysen. Det här receptet går mycket bra att byta ut mjölsorter eller om man vill komplettera med exempelvis solrosfrön, linfrön eller russin. Jag passar på att göra dubbel sats när jag ändå bakar (men receptet är för enkel sats).
50 g jäst
5 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk sirap
1,5 tsk salt
3 dl havregryn
10 dl vetemjöl special
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt olivolja, sirap, salt, havregryn och det mesta av mjölet. Knåda degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Arbeta ihop degen och dela den sedan i 16 delar. Rulla bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i 225 grader ca 12-15 minuter. (Pensla ev. med vatten och strö över havregryn före gräddning)