Vi har ätit en sen och rejäl lunch och väljer att bara göra varma mackor på kvällen. En perfekt rätt att ta vara på rester. jag gör flera olika sorters smörgåsar med olika varianter av pålägg, så finns det favoriter för alla. Jag tycker även att varma mackor, eller pizzasmörgås som barnen kallar det, är ett perfekt tillbehör till soppa.
bröd, långfranska/rostbröd eller polarbröd
smör
ost – skivad, riven, mjukost, eller dessertost med smak
skinka/salami/köttfärs
grönsaker – tomat/lök/paprika
Jag börjar med att bre smör på alla bröden. Därefter fyller jag på med oliak pålägg som jag tycker passar ihop. Vi har rester från tacomiddag så köttfärs blir ett bra pålägg på några av smörgåsarna. Mozzarella, basilika och skinka tillsammans med tomat på några, och smaksatt dessertost med skinka på några. Det är jättegott att ha olika kryddor på, örtkryddor, eller varför inte curry?