Ugnsgrillade sojamarinerade kycklingfiléer

Vi är hos farmor och farfar ett par dagar och firar lite födelsedagar. Idag bjuder farmor på kycklingfilé som hon har grillat i ugnen, men först lagt i olja, soja och örter. Ett bra tillbehör till marinaden är självklart vitlök, där det bara är att pressa några klyftor ner i marinaden. Vi är ganska många när vi äter, så jag skriver inte proportioner då det även är tillblandat på en höft.

Kycklingfilé
olivolja
kinesisk soja
örter från trädgården
(vitlök)

Ugnen ställs på 200 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden på plåten, lägg ner kycklingfiléerna och blanda om så de täcks av marinad. Ställ in plåten mitt i ugnen och stek dem i ca 25-30 minuter. Skär lätt i dem och se så de är genomstekta.

Till kycklingen äter vi bulgur och en grönsaksbuffé där var och en kan välja vad de vill ha; sallad, gurka, tomat, rödlök, rädisor, paprika, inlagda vitlöksklyftor och till att gott och läckert en vårlök- och örtsås som är baserad på creme fraiche och gräddfil.