Grillad Lax

Vi är bortbjudna hem till mormor och morfar. Medan barnen badar i bassängen på gräsmattan passar vi på att plocka bigarråer direkt från trädet för att kunna ta med oss hem. Grillen är tänd och det blir både kött och fisk då mormor är lakto-fiskvegetarian – med andra ord hon äter fisk och laktosprodukter.  Till det serveras en blandad sallad som toppats med vindruvor, pommes stripes, pepparsås till köttet och krabbröra till laxen.

 

 

Laxfilé/laxbitar
Grillolja
Grillkrydda

Laxen penslas försiktigt med grillolja och kryddas sedan med grillkrydda, vill man kan man också ta lite citronpeppar, eller gnida in laxen med örter. Man kan också ta bara lite flingsalt och peppar. Vi väntar till sist att grilla laxen då det går ganska fort, bara någon minut på varje sida annars blir den för torr.

Tips! Grilla den på ett lite tunnare nät så är det lättare att vända laxen och det fastnar inte lika lätt.