Hembakad pizza med mozzarella och ruccola

Hembakad pizza är verkligen underbart. Det är ett trevligt sätt att gemensamt förbereda maten och det finns möjlighet att få sina favorit ingredienser och möjligheten att variera är enorm. Till den här pizzan har jag valt att använda Leila Lindholms recept på pizzadeg. Jag har lagt mozzarella, kokt skinka, champinjoner och rödlök på pizzan och sedan toppat med ruccola och riven parmesan.

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
ca 7 dl vetemjöl special

champinjoner
rödlök
kokt skinka
riven ost
mozzarella
basilikablad
svart peppar

ruccola
riven parmesan

Blanda alla ingredienser och låt sedan jäsa 30 minuter under bakduk. Det är ungefär lagom att låta den jäsa medan man förbereder det man vill ha på pizzan. Jag skär färska champinjoner i skivor, delar löken och skivar den och skär sedan skinkan i mindre bitar. Jag slutar sedan med att fördela lite riven ost, skivad mozzarella, basilikablad skurna i mindre bitar och ett par varv med pepparkvarnen.

Ugnen sätter jag på 200 grader och låter pizzan stå inne 20-25 minuter så den får knapriga kanter och fin färg. När jag serverar strör jag lite ruccola och river parmesan grovt på pizzan.