Barnen vill ha korv, pappa vill ha wok, så det här är en bra kombination. Det är också ett trevligt sätt att göra något mer av korven. Det är möjligt att byta ut grönsakerna som man vill eller efter det man har hemma. Likaså, byt gärna ut falukorven mot en lite mer smakrik eller kryddad korv som till exempel chorizo, eller vad du har för favorit.
500 g falukorv
1 bit ingefära
ca 15 champinjoner
1 brk bambuskott
1 msk olja
1 strimlad purjo
4 msk sweet chilisås
Skär korven i strimlor. Skala och skiva eller riv ingefäran. Skiva svampen. Hetta upp olja i en wok, fräs ingefära och tillsätt falukorven. Stek under omrörning tills den får fin färg. Ta upp den och woka sedan grönsakerna för sig under omrörning, lägg tillbaka korven mot slutet, tillsätt chilisås och låt det blir varmt. Servera till nudlar, ris eller bara en sallad.