Tonfiskröra

Jag är en smörgåsälskare, det ska gärna vara röror. Röror som du även kan använda som fyllning i smörgåstårta eller i bakad potatis.

Vi åt tacos till middag igår och istället för att slänga grönsakerna som blev över så använder jag dem i stället i en tonfiskröra, likaså hade vi räkor med vitlöksaioli på kvällen, så aiolin som blev över har jag använt till röran. Vanligtvis annars har jag creme fraiche som jag tillsätter 1-2 msk majonäs till. Det går att använda vad man vill i en röra egentligen. Jag brukar alternera med skinkröra, kycklingröra och som den här tonfisk. Sen finns inga som helst begränsningar – fetaoströra, vegetarisk röra, laxröra etc.

Till den här har jag använt:
½ hackad rödlök
1 salladslök
1 dl majs
1 brk tonfisk i vatten
2 hårdkokta ägg
1 dl vitlöksaioli
ett par varv med svartpepparkvarnen

Jag blandar bara allt i en skål och smakar av med svartpeppar. Ägget skär jag i en äggdelare, där jag sedan håller ihop ägget och lägger i det och skär åt andra hållet så det blir riktigt små bitar av ägget – det är enklare än att skära det med kniv.