Det bästa med tacofärs, är att man kan göra så många olika saker med det. Det är också bra att alternera. Även om barnen skulle vilja ha tacos varje dag, kan man egentligen äta det ”varje helg” men i olika former.
Det bästa med tacos är att det är en av de få gångerna barnen äter grönsaker utan att protestera. Samtidigt är det också skönt att var och en kan välja sina favoriter.
Vi brukar ha; isbergssallad, tomat, gurka, paprika, majs, rödlök, tacosås, riven ost och creme fraiche till tacos. Sen kan man också servera jalapeños för den som vill ha det lite starkare.
Det finns nachochips i olika smaker och olika former. Det är gott att bara äta till och sen är det även lite spännande att krossa nachochipsen och blanda färs och grönsaker i det mjuka brödet innan man rullar/viker i hop det.
Det är nästan en konst att äta tacos, för man behöver fylla brödet med precis lagom mycket för att det dels ska kunna gå att vika ihop det, dels för att allt inte sen ska ramla ut.
Jag tycker att det är enklast att lägga fyllningen på en fjärdedel av brödet, för att sen kunna vika det dubbelt och därefter vika in kanterna.