Pizzabullar är ett perfekt mellanmål, likaså nu när vädret börjar bli bättre och bättre blir det många utflykter, både med förskolan och med familjen. Jag brukar variera fyllningen i pizzabullarna och det behöver inte alls vara mycket konstigheter för att det ska vara riktigt gott. Jag tycker att det räcker med tomatsås, skinka och ost. Gärna en passerad tomat med någon form av smaksättning (basilika, vitlök eller chili). Den här gången har jag även smulat fetaost och hackat rödlök i bullarna. Det blev 30 bullar nu när jag gjorde, sen beror det på hur stora man vill ha dem.
25 g jäst
2½ dl vatten
½ dl Milda flytande margarin eller 50 g Milda mat- och bakmargarin
¾ tsk salt
¾ tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
Fyllning: Här kan du välja efter smak, eller ”grundreceptet”
400 g krossade tomater
200 g rökt skinka, i tunna strimlor eller små tärningar
½ dl Slotts Delikatesskryddade Tomatpuré
100 g burk skivade champinjoner
2 tsk pizzakrydda
3 dl riven ost
Rör ut jästen i fingervarmt vatten i en bunke. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Jag brukar blanda fyllningen, allt utom hälften av osten som sedan ska strös ovanpå. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta samman degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit. Fördela fyllningen och bred ut på delarna. Strö över hälften av osten. Rulla ihop från långsidan och skär i lika stora bitar. Lägg bitarna i stora muffinsformar eller bullformar. Låt jäsa under duk i ca 30 min. Strö resten av osten över bullarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna på galler.
Jag brukar även göra pizzabullar efter detta recept.