Frasvåfflor

Underbart goda och frasiga våfflor. Jag blev jätteglad när jag hittade det här receptet på frasvåfflor som bara innehåller äggvita. När vi äter Carbonara och bara använder äggula, brukar jag ha svårt att veta vad jag gör av äggvitorna. Då det är inte alltid så att jag vill göra maränger.
Våfflor brukar jag oftast köpa färdig mix av, men det är skönt att ha ett recept som fungerar att skarva med om det inte finns mix hemma.

5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker, kan uteslutas
2 tsk bakpulver
50 margarin
4 äggvitor
5 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält margarinet och dela äggvitan från äggulan och vispa vitan hårt (skall kunna vända skålen upp och ner). Blanda margarin, mjölken och de torra ingredienserna. Rör sedan försiktigt ner den ”skummiga” äggvitan. Låt smeten stå och vila i ca 20min innan gräddning. Jag hade lite flytande margarin i våffeljärnet innan jag gräddade för att dem inte skulle fastna.