Det här är en trevlig rätt med många smaker då du själv kan välja vad för chutney du vill servera till och hur het du vill ha den. Likaså kan du också välja om du vill ha fler/andra kryddor i fiskbiffarna. Jag tyckte att receptet inte riktigt var tillräckligt för fyra personer, eller som vi två vuxna och tre mindre barn. Barnen tyckte också att det var jättegott, så nästa gång kommer jag att dubbla receptet.
3 dl jasminris
400 g sejfilé
1-1 ½ tsk salt
1-2 krm nymald svartpeppar
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 msk rapsolja
2 dl gräddfil
1 dl mangochunthey
1 lime
Koka riset och låt svalna. Mixa sejfilén med salt, peppar och ägg i en matberedare. Tillsätt grädde och mixa hastigt. Det blir ganska kladdigt men försök att forma färsen till 8 små biffar, eller klicka ner i stekpannan och platta till dem. Stek dem i 1 msk olja på medelhögvärme ca 5 minuter på varje sida. Stek riset i 1 msk olja tills det blir gyllenbrunt. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera fiskbiffarna med ris, gräddfil, mangochutney och en limeklyfta.