Det här är en jättegod kycklingrätt med många smaker. Vill man kan man byta ut baconet mot parmaskinka och det går även bra att välja en annan sås. Till den här väljer jag att göra potatisklyftor, och jag behåller skalet på.
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon (125 g)
8-10 potatisar
1 msk olivolja
salt
peppar
2½ dl matlagningsgrädde
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen om det behövs och skär dem sedan i båtar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Bryn kycklingfiléerna i lite smör eller olja på hög värme, så att de får ordentligt med färg. Linda därefter baconskivor om filéerna och lägg i en ugnsfast form. Häll i en skvätt varmt vatten i stekpannan för att få lite steksky och häll det över kycklingfiléerna. Sänk värmen till 175 grader och sätt in kycklingen bredvid potatisarna och låt dem stå kvar ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull, häll i balsamvinäger och pressa i en vitlöksklyfta. Låt såsen koka upp och bli varm men låt den inte stå och koka för länge. Till maten väljer jag att skiva några tomater.