Rostbiffsbakelse

rostbiffDessa små härligheter gjorde vi förra helgen. De är gjorda både på ljust och mörkt bröd med en fyllning som blir jättegod om de får stå och dra till sig innan servering. Originalreceptet ger fyra stora bakelser, men då vi hade dem som tilltugg när vi hade en massa annat gott gjorde vi dem i mindre format. (Det blev dessutom två stora utöver dessa två, så jag hade kunnat fått ut hur många som helst). För att få dem i en mindre storlek, tog jag ett snapsglas och stansade ut bröden. Det var lite pilligt, men det var jättetrevliga små plockbitar och smaken var fantastisk.

4 skivor mörkt bröd (gör du dem mindre går det åt fler eftersom det blir lite spill bredvid)
8 skivor formfranska (gör du dem mindre går det åt fler eftersom det blir lite spill bredvid)
smör

fyllning 1:rostbiff2
½ dl creme fraiche
4 msk tärnad syltlök
100 g ricotta
3 msk finhackad persilja

fyllning 2:
100 g färskost, naturell
1 dl creme fraiche
2-3 msk remouladsås
100 g rostbiff, finstrimlad

garnering:
100 g färskost, naturell
½ dl creme fraiche
1 dl riven lagrad ost
10 skivor rostbiff
ca 12 cornichons
250 g mini plommontomater
riven pepparrot

Ta ut rundlar ur brödet och smöra dem. Rör ihop fyllningarna i två separata skålar. Lägg ut fyra ljusa brödskivor på ett fat och bred på fyllning 1, lägg på den mörka brödskivorna och bred på fyllning 2. Täck med de resterande ljusa bröden. Blanda färskost, riven ost och creme fraiche och bred på och runt om bakelsen. Dela rostbiffen på längden och tryck fast skivorna runt om. Garnera med tomater, cornichoner, pepparrot och resten av rostbiffen samt lite kryddgrönt. Jag avslutade med att toppa med lite rostad lök.

Easy AdSense by Unreal