Drömrulle

dröm2Makens farmor fyller år och jag har fått förfrågan att ordna med lite att äta, tårta och fika. Ett bra alternativ tycker jag då är att göra denna drömrulle, som då den är gjord på potatismjöl, fungerar som ett glutenfritt alternativ.

Utöver det bjuder jag på drömmar och schackrutor. Tårtan är helt hembakad med vaniljkräm och björnbärsmousse.

Rulltårta:dröm
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

dröm1Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna. Smörkräm: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Easy AdSense by Unreal