Currysås

curryVi steker kyckling i ugn och serverar med blomkålsris. Till det så gör jag en underbart god currysås. Kycklingen är bara kryddad med salt, peppar och rostad vitlök sen satte vi en termometer i låret och väntade på att det skulle gå upp till 86 grader. Under tiden förberedde vi blomkålsriset som kokades i buljong och currysåsen. Här kan man om man vill göra såsen lite mjukare i smaken genom att ha i 1-2 msk mango chutney eller äppelmos. Det senare finns ju att köpa osötad så det är väl ett bättre alternativ som smaksättare även om det inte helt är LCHF.

2 msk smör
3 tsk curry
5 dl grädde
1 msk kycklingfond
(1-2 msk mango chutney)
2 krm spiskummin
salt
svartpeppar
1 äggula

Fräs curryn i smöret och vispa ner ingredienserna. Smaka av med kryddorna.
Låt sjuda i ca 5 minuter. Ta bort såsen från värmen och blanda i äggulan precis innan du ska servera.

Easy AdSense by Unreal