Lakritsmandlar

mandlarTilltugg som går snabbt att förbereda och försvinner fort. Dessa är torrrostade i stekpannan och sedan kryddade med lakritspulver och havssalt eller flingsalt. Jag skickade med dessa på ett glöggmingel som jag hade som cateringuppdrag och fick frågan ”var har du köpt dessa?”  Jag har sett flera olika varianter av tillagning på dessa, bland annat att man kokar dem och sedan kör dem torrt i ugnen. Dessa blir så goda så jag har inte ens försökt att göra de andra som tar längre tid.

1 påse mandlarmandlar1
ca 1 msk rapsolja
2 tsk lakritspulver
1 tsk havssalt eller efter smak

Lägg mandeln i en torr stekpanna. Rosta dem försiktigt, de börjar spricka sen när de är färdiga och om man provsmakar så är de inte längre ”mjuka” i mitten utan krispiga. Jag lägger över dem i en bunke låter de svalna något innan jag häller på rapsolja och rör runt så det kommer utanpå på alla. Häller på lakritspulver och havssalt. Vänd försiktigt så det kommer på alla mandlar. Lägg sedan ut mandlarna på ett papper så det mesta av oljan rinner av.

mandlar2

Easy AdSense by Unreal