Romatikhelg i Polen

polen6Vi har en barnfri helg, och ser oss omkring för att jämföra lite olika alternativ. Den slutliga lotten faller på Andersia hotel and SPA i Poznàn, Polen. Dels för att vi redan vet att hotellet som vi åker till är fantastiskt dels för att i jämförelse med ett par svenska alternativ är priset en tredjedel och då har vi även räknat med flygbiljetter och har halvpension så vi får frukost och middag. Resan startar på lördagen, då vi flyger med Wizz air från Skavsta till Poznàn. Biljetter som går att hitta för under 100 kr/person. (Det går även att flyga i från Malmö). Hem åker vi på måndag eftermiddag och åker då via Malmö och sedan med Norwegian till Stockholm, Arlanda. (Det finns ett flyg hem på tisdag men vi tyckte att den flighten kl 06.00 var för tidig och då passade mellanlandningen i Malmö oss bättre.

polen1polen3polenHotellet finns både på Booking.com, Hotels.com och det går att boka direkt på hotellet. Då vi valde romantikpaketet med halvpension, SPA-behandling (vi fick inte välja själva utan vi blev inbokade på chokladmassage) och frukt och vin på rummet bokade vi det via hotellets hemsida. Vi passade även på att uppgradera rummet till en mindre svit, så då hade vi även tillgång till loungen och deras kvällsvickning. Vi hade kontakt med hotellet innan, så vi hade ordnat med transport innan vi åker, men det är annars enkelt att ta en taxi från flygplatsen.

Väl i Polen har vi ingen direkt agenda, vi har vår Spa inbokad och de vill veta när vi önskar få maten serverad, samt om vi vill ha den i restaurangen eller till vårt rum.

polen4Eftersom vi har vår uppgradering och tillgång till loungen, väljer vi en sen middag i restaurangen och passar på att gå till loungens Happy hour mellan 19-20 då det serveras tilltugg och dryck, med en fantastisk utsikt. Även under dagen har man tillgång till loungen för att kunna ta sig en kopp kaffe och en tillhörande kaka.

I somras när vi besökte hotellet fanns samma koncept och vi fick både sushi, kycklingspett, friterade lökringar etc. Nu var det liknade men även sallad och snittar. Till småtugget finns möjlighet att ta ett glas vin, en drink eller bara en kall cola, vilket då ingår.

polen7polen8

 

 

 

 

 

 

Jag kan verkligen rekommendera, både hotellet och att man då uppgraderar sin bokning för att ha tillträde till loungen. Som gäst på hotellet har man även möjlighet att både besöka relaxen med pool och bubbelpool samt hotellet gym. Den här gången hade vi enbart vår chokladmassage som ingick i paketet, men SPA och hårsalongen är väl värda ett besök och priserna för både tjänster och produkter är mycket förmånliga.

polen10Middagen i restaurangen, lämnade väl dessväre lite att önska. Vi kom ner och fick varsin meny, men när vi därefter sa att vi hade romatikpaketet, blev urvalet mindre och vi fick istället ett urval av tre olika trerätters menyer. Där vi startade med en halloumi med stekt fläsk, till varmrätt åt vi en vildsvinsstek med någon form av potatisplättar och avslutningsvis en chokladglass med varm kolasås. Till maten beställde vi en flaska vin, de frågade när vi inte avslutat den om vi önskade ta med den till rummet – och när vi sa nej till det, visade det sig senare på dryckesnotan, att vi enbart fått betala för de glas vi hade druckit.

polen11polen9

Easy AdSense by Unreal