Lax- och räksoppa med parmesan

soppa4Lax- och räksoppa med parmesan och grönsaker, där jag använde räkskal för att göra basen till soppan. Smaken blev jättegod, och till och med sonen på åtta ville ha mer. Här har jag valt att lägga räkor och lax som tillbehör som man lägger i botten av tallriken och sedan slår över soppa. Likaså parmesanosten rivs på ovanpå så man kan välja själv hur mycket man vill ha. Här kan man också byta ut och använda sig av de sorters fisk och skaldjur som man själv vill, tycker om och har hemma. Om man vill är det också gott att servera soppan med en klick aioli.

soppbasen:soppa
räkskal efter ½ kg räkor
1 lök
1 vitlöksklyfta
några kvistar timjan eller annan ört
2 msk tomatpuré
1 skvätt vitt vin
vatten = det ska totalt bli 5 dl fond

lax, fisk, räkor, kräftstjärtar efter eget val
grönsaker efter eget valsoppa2
2-2 dl grädde
salt
peppar
riven parmesan

Börja med att steka räkskalen tillsammans med , krydda, lök och vitlök i en kastrull. Häll därefter på vin och vatten och låt allt stå och småputtra 20 minuter. Häll av skalen och mät upp att du får 5 dl, fyll på med vatten annars så det blir så mycket. Koka grönsaker som går att koka med i soppbasen, förbered fisk och skaldjur. Jag stekte min lax med citronpeppar och tärnade den sedan då den var färdig för att lägga i botten på varje tallrik. Ställ därefter fram med räkor till varje tallrik och fyll på soppan och avsluta med parmesan. Det här är en perfekt soppa att variera i oändlighet.

soppa3soppa4

Easy AdSense by Unreal