Rabarberpaj LCHF

paj4Vi firar vår nioåring och önskemålet till fika är rabarberpaj. För att det ska passa alla gäster gör jag två varianter, en vanlig smulpaj och en som är anpassad dels för oss som äter LCHF, men även till mormor som äter glutenfritt. En god smulpaj på mandelmjöl och kokosmjöl som är både snabb och enkel att fixa till fikat. Serverat till gör jag en vaniljgrädde där jag blandar i två äggulor för att få det att tjockna lite. Jag personligen föredrar ”den vanliga vaniljsåsen” men pajen kommer vi att göra igen.

pajdegen/smulpaj:paj
125 gram tärnat smör
3 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl

Fyllning:
rabarber skivade i bitar, så det fyller botten på formen
sötning att strö över

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Lägg rabarberna i botten av en pajform och strö över lite sötningsmedel, fördela smuldegen över. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min.

Vaniljsås:
2 dl grädde
2 äggulor
vaniljpulver

Vispa grädden, blanda i äggulor och vanilj och vispa igen och servera till pajen.

paj2 paj3

 

 

 

 

 

 

Receptet hittade jag på LCHF Gourmet.

Easy AdSense by Unreal