Fröknäcke med pumpakärnor, linfrö, sesam och solrosfrön

fro - KopiaYtterligare en ny variant av fröknäcke, passar oss perfekt som annars har en favorit på majsmjöl, men även har vänner och nära i familjen som äter glutenfritt. Det är roligare att kunna bjuda alla på något när de kommer på middag, eller helt enkelt bara tipsa vidare. Jag vågade inte ha chiliflakes över hela, men testade halva plåten med enbart salt och andra halvan med salt och chiliflakes.

 

3/4 dl linfrönfrö - Kopia
3/4 dl skalade sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
3/4 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
½ dl rapsolja
2 dl varmt vatten
chiliflakes
salt
Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll sedan i vatten och oljan i frömixen, rör om tills det tjocknat. Bred ut på bakplåtspapper, stö över flingsalt och chiliflakes. Grädde i 150 grader i ca 60 min, låt sedan knäcket ligga på galler i 60 min på eftervärmen.
frö1 - Kopiafrö2 - Kopia
Easy AdSense by Unreal