Björnbärspannacotta

bjornbarVi fortsätter på pannacottatemat, den här gången blir det björnbär. Det blev otroligt gott, så det blir fler gånger – då även att vi har massor med bär i frysen.  I år hade vi så pass med björnbär, att jag till och med har bett grannfrun komma och plocka av lite. För att göra det enklare, använder jag mig av gelésocker men man kan också göra pannacottan på gelatinblad. Den här gången använder jag mig av hel vaniljstång istället för vaniljsocker men det kan man göra som man vill.

1 dl gelésocker
3 dl grädde
1 vaniljstång
2-3 dl frysta björnbär
1 msk socker

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp gelesocker med och urskrapad vaniljstång. Låt koka en minut. Mixa björnbären och blanda ner i grädden. Häll upp i fyra portionsformar och ställ in i kylen några timmar innan servering. Servera pannacottan och dekorera med några björnbär.

Easy AdSense by Unreal