Björnbärsmarmelad med mörk choklad

Marmelad på smörgåsen är något vi brukar förgylla helgen med, och då vi har hela busken full med fina björnbär så blir det björnbärsmarmelad vi kokar. Förra årets variant av marmelad var inte så populär, då den uppfattades som för söt (minsta dottern älskade den) därför gör jag i år en som inte har så mycket socker i. Blandat med bären har jag i år mörk choklad och jag använder 86 % choklad.  Receptet ger en burk, så kan vi hellre göra en omgång till senare.

500 g björnbär
250 g Syltsocker (ca 3 dl)
2 msk farinsocker eller muscovadosocker
50 g hackad mörk choklad

Skölj och rensa bären/frukten.

Blanda bär/frukt (stora bär delas) och sockret i en gryta. Tillsätt även kryddor, örter och annan smaksättning. Låt koka i 3-10 minuter beroende på typ av bär/frukt.

Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Easy AdSense by Unreal