Ångade morötter med kålmjölk

morotSpännande morötter, perfekt tillbehör till sommarens goda mat och ett nytt sätt att tillaga morötterna på. Dessa goda morötter utgjorde en del av den matlagningskurs med sommarbuffé som jag och min syster deltog i. Där vi hade möjlighet att provlaga och provsmaka. I samarbete med Konsumentföreningen Stockholm och Rent a chef. Förhoppningsvis kommer det fler tillfällen, eller så bokar jag återigen ett tillfälle som då när jag var med maken och lagade italiensk hos dem.

 

2 knippen späda moröttermorot3
1 msk olivolja av hög kvalitet
½ tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar från kvarn

Kålmjölk:

500 g strimlad spets- eller savoykål
3 finhackade schalottenlökar
5 dl kycklingbuljong
2 dl standardmjölk eller gammeldags mjölk
2 msk grovt hackad mynta
1 msk olivolja av hög kvalitet
salt
peppar

citronsyrad vitkål (Låt tunt strimlad kål mjukna några min i kokande vatten, ta upp och häll på lite pressad citronsaft)
ev några dillvippor

lökmorot2

 

 

 

 

 

 

Koka kål och lök i buljongen tills kålen är mjuk, ca 8 min. Mixa allt slätt med en stavmixer. Tillsätt mjölk och mynta. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Tvätta och dela morötterna på längden. Ånga morötterna i ett durkslag över kokande vatten med ett lock över. Ånga tills de är lätt mjuka, 5-8 min. Lägg morötterna på ett serveringsfat. Ringla över olivolja och salta. Mixa kålmjölken fluffig och skummig. Häll den över morötterna och peppra. Toppa med citronsyrad kål.

Easy AdSense by Unreal