Citrusmarmelad

IMG_0892Julklapparna som jag fick i år var till 99 % relaterade till matlagning, ny stavmixer, jäskorgar, zestjärn och en ny digitaltimer. Eller så var det mat – som den här marmeladen som jag fick av min syster – Ernst Kirchsteigers marmelad. Snabblagad och god marmelad med lite julsmaker. För den nyfikne kan jag berätta att det som inte var förknippat med mat var en intensivkurs i italienska som jag fick av maken – så den kan ju bli matinspirerad genom en resa till Italien för att äta god mat.

500 g torkade aprikoser
3 apelsiner
1 grapefrukt
1 lime
4 dl vatten
8 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
2 msk syltsocker
5-7 kardemummakärnor
2 kanelstänger
1 msk citronsyra

Skala grapefrukten och skölj de andra frukterna ordentligt. Skär frukterna i fina skivor.Koka de finskurna frukterna i vattnet i ca 20 minuter.Rör i strösocker, muscovadosocker, syltsocker, kardemummakärnor och kanelstängerna och låt det koka vidare i ca 20 minuter.Blanda i citronsyran och låt koka i 5 minuter.Häll upp marmeladen i burkar och låt den svalna.

Easy AdSense by Unreal