Skärgårdsdoftande rödspätta med räkor, gräslök och citron

IMG_0658Det här är en fiskrätt som dels går snabbt att laga, och dessutom fick det höga betyg från alla barnen. Många smaker av örter, citron och toppen över hela rätten är räkorna. Vi testar Linas matkasse igen, men den här gången har vi barnkassen istället för inspirationskassen för att få ett handtag i vardagen. Det här är andra veckan vi får (leverans varannan vecka) och det har varit positiva betyg från barnen.

900 g potatisIMG_0656
250 g broccoli
250 g morötter
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
½ buljongtärning, fisk eller grönsak
1 msk pressad citronsaft
skal från 1 citron
ca 400 g rödspätta
2 krm salt
½ kruka gräslök
300 g räkor

IMG_0657Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär broccolin i buketter och skala och skär morötterna i slantar. Låt broccolin och morötterna koka med de sista tre minuterna. Smält smör i en rymlig stekpanna och vispa ner mjöl. Fortsätt vispa ner mjölk, grädde och vatten tillsammans med smulad buljongtärning. Tillsätt finrivet skal av en citron och pressad saft.Låt sjuda 2-3 minuter. Krydda fisken med salt. Rulla ihop filéerna och lägg ner dem i citronsåsen. Sjud 4-5 minuter under lock eller ugnsfolie. Finhacka gräslöken och strö det tillsammans med räkorna över. Servera med potatis, broccoli och morötter.

Easy AdSense by Unreal