Krispig parmesankyckling med tomatpasta

IMG_0661Den här rätten ingick i Linas barnkasse. Parmesanpanerade kycklingklubbor med tomatpasta. Till det serveras pasta med tomat. Den här rätten tar lite längre tid då kycklingen ska vara inne i ugnen ca 25 minuter, men börjar man med den så går det ändå rätt fort att göra mat. Betyget är högt för pastan, men kycklingen får inte lika högt betyg. Jag tror dock att våra barn är lite mer vana med att det är lite mer kryddor på kycklingen.

1 påse riven parmesanIMG_0659
1 msk ströbröd
1 krm salt
900 g kycklingben
360 g pasta
250 g morötter
1 ask körsbärstomater
1 flaska country ketchup

Börja med att sätt på ugnen på 250 grader. Blanda 3/4 av påsen riven parmesan, ströbröd och salt på en tallrik och rulla kycklingen i parmesanblandningen så att paneringen fastnar på kycklingen. Lägg kycklingen i en smord form och tillaga den i övre delen av ugnen 20-25 minuter. Koka pastan. Skala och skär morötterna i stavar och lägg dem i en skål. Dela 1 ask körbärstomater eller behåll dem hela och värm ketchupen i en kastrull. Blanda pasta med tomaterna och ketchupen, eller servera dem var och en för sig. Strö över resten av parmesanen över pastan och servera med kycklingen och morotsstavarna.

Easy AdSense by Unreal