Krämig renskav med äpple och senap

IMG_0654Renskav är inte det vi brukar köpa, så det är spännande att det kommer renskav med i veckans barnkasse från Linas matkasse. Många goda smaker och det är populärt även hos barnen, förutom haricots verts, men det blir ett tillbehör som alla smakar, men bara en gillar. Snabblagat så det går fort att få fram maten på bordet när man kommer hem från jobbet, vilket passar perfekt.

3½ dl risIMG_0649
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 äpple i klyftor
1 äpple i tärningar
olja
smör
480 g renskav
1½ msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl grädde
1 msk mild senap
3/4 buljongtärning, kött
½ tsk kinesisk soja
1 pkt haricots verts
½ kruka gräslök

IMG_0653Koka ris enligt förpackningen. Finhacka lök och vitlök. Gör i ordning äpplena och lägg dem åt sidan. Hetta upp olja och smör i en rymlig stekpanna. Vänd ner renskavet (direkt från frysen). Skav av köttet efter hand. Tillsätt lök och vitlök och stek 3-4 minuter. Pudra över mjöl. Tillsätt mjöl, vispgrädde, senap, buljongtärning och soja. Låt sjuda 2-3 minuter. Värm haricots verts enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt äppeltärningarna i grytan och sjud ytterligare 1 minut. finhacka gräslöken och strö över renskavsgrytan. Servera med ris, haricots verts och äppelklyftorna.

Easy AdSense by Unreal