Gnocchi med tomatsås

IMG_0719Snabblagat medan maken är och hämtar barnen från simskolan. Gnocchi med tomatsås. Jag har köpt färsk gnocchi så de går fort att göra i ordning, även tomatsåsen blandar jag med färska tomater. Tomatsåsen får stå och puttra medan vattnet kokar upp och sedan när gnocchin börjar flyta upp så plockar jag ur dem allt eftersom.

IMG_0711Gnocchi
2 tsk olivolja
1-2 lökar
5-6 tomater
tomatpuré
½ pkt krossade eller passerade tomater
salt
peppar
frysta örter
fryst hackad chili
liten nypa socker
basilika
parmesan

IMG_0713Börja med att sätta på lite lättsaltat vatten till gnocchin. Hacka löken och stek den mjuk i olivoljan. Fräs i lite tomatpuré efter en stund och häll sedan på krossade tomater och hackade tomater. Krydda och låt stå och puttra i 5-10 minuter. Koka gnocchin, de flyter upp när de är färdiga och det tar bara 2-3 minuter då den är färsk. Servera med lite basilika och riven parmesan.

 

 

 

IMG_0716IMG_0718

Easy AdSense by Unreal