Baconlindad kycklingfilé med chutneysås

Fem ingredienser, vad underbart det vore om man alltid kunde göra det så. Här har vi lindat bacon kring kycklingfilé, blandat creme fraiche och mango chutney. Till det kokar vi ris. (En sjätte är väl i och för sig lite grönsaker till… men där får man ju göra som man vill.Idag får jag hjälp av stora sonen, så ett bra sätt för honom att lära sig god och enkel matlagning så han kan laga god mat när det väl blir dags att flytta hemifrån. Jag gör på ett kilo kycklingfilé – så det är mer än fyra portioner, men det blir matlådor till senare.

1 kg kycklingfilé
2 pkt bacon
2 brk creme fraiche
1 brk mango chutney, ca 2 dl

ris
grönsaker

Vi börjar med att dela filéerna och tar bort eventuellt fett och senor. Sedan lindar vi bacon om och lägger dem i en form. Blandar creme fraiche och mango chutney i en bunke och brer över kycklingen. Gratinera i ugn 225 grader ca 30 minuter. Servera med ris och valfria grönsaker, det är även gott att ställa fram lite mer mango chutney för den som vill ha.

Easy AdSense by Unreal