Kyckling med frasigt tacotäcke

IMG_5152Ett alternativ till vanliga tacos, blir det här genom att vi panerar kyckling med krossade nachoschips och sedan tillagar det i ugnen. De vanliga tillbehören som finns till tacos, finns även här och man kan ta det man själv tycker om. Min erfarenhet är att när barnen själva får ta grönsaker som nu när vi äter tacos, så brukar de ta mer och av de sorter som de vanligtvis säger att de inte gillar.

500 g kycklingfiléerIMAG1117
50 g nachos, (två rejäla nävar)
1 påse tacokrydda

Till servering:
300 g majskorn
½ tärnad gurka
150 g sallad
3 tomater, i bitar
tortilla eller nachos
3 dl valfri tacosås
3 dl gräddfil

Dela varje filé i 4-5 långsmala bitar. Lägg chipsen i en plastpåse och bulta med knuten näve eller en träslev så att de krossas till små smulor. Häll i tacokryddan och blanda runt. Lägg kycklingen i plastpåsen och vänd runt så att den blir panerad runt om. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grilla i övre delen av ugnen 250 grader tills kycklingen är genomstekt och ytan knaprig ca 10 minuter. Till maten passar jag på att göra en tomatchutney, och jag har rabarberchutney till som även den passar riktigt bra till maten.

IMG_5146IMG_5147

 

 

 

 

 

 

IMG_5149Vin till maten: Till maten har vi köpt en flaska Amarone, en chansning på systembolaget då det inte fanns någon etikett på hyllan vid den flaskan. Vi tittar hemma och beställningsnumret på vinet är 28002, den kostar 249 kronor, vilket känns riktigt prisvärt före en Amarone. Sen beskrivs ha en kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär där det finn inslag av katrinplommon, nötter, romrussin och mörk choklad. Den passar riktigt bra till kycklingen vi äter. Det stämmer också med cirklarna som finns på vinet, där nästan alla är fyllda till 90%. Ett vin i den kategorin som vi brukar vilja ha, mycket smak, fylligt och helt omöjligt är det inte att vi kommer köpa det igen.

Easy AdSense by Unreal