Chokladmuffins med minimarshmallows

IMG_5089Sonens sista sommarlovsdag, imorgon ska vi till skolan och börja i förskoleklass. När jag frågar vad han vill göra, så säger han glatt att han vill baka – så det blir chokladmuffins med minimarshmallows. Han vill göra chokladmufins med jorggubbsbitar, men det har vi inte hemma. Men bakintresserad som han är så blir han lika glad för att testa att baka med marshmallows. Det var dessutom det godaste att smaka då han gärna smakar alla ingredienser. Kakao och bakpulver var inget vidare, så till farinsockret så bad han mig att smaka först.

100 gram minimarshmallows (ca 3-4 dl)IMG_5081
225 gram Vetemjöl (drygt 3 dl)
1 msk bakpulver
2 msk kakao
½ kryddmått salt
115 g farinsocker (ca 1,5 dl)
2 ägg
2,½ dl mjölk
6 msk rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda mjöl, salt, farinsocker, bakpulver och kakao i en skål. Blanda ner klippta och oklippta små marshmallowsbitar och IMG_5083vänd runt dem i mjölblandningen. Knäck äggen i en annan skål, tillsätt mjölk och olja.
Vispa tills äggen och mjölken blandat sig fint med oljan. Häll sedan äggstanningen över de torra ingredienserna
Rör försiktigt runt blandningen tills allt löst sig och blandat sig till en jämn, slät smet. Lägg pappersformar i muffinsplåten och fördela smeten i formarna, har du muffinsplåten under så går det att fylla formarna nästan ända upp. Grädda  i nedre delen av ugnen men inte längst ner, håll koll på dina muffinsar efter halva tiden. De är färdiga efter ca 14-18 minuter i 200 grader. Låt de stå kvar i formen och svalna några minuter innan du försiktigt lossar formarna från plåten.

IMG_5084IMG_5085

 

 

 

 

 

 

IMG_5086IMG_5087

Easy AdSense by Unreal