Buffalo Wings

IMG_5008Maken älskar kycklingvingar, helst ska de vara riktigt heta. Vi har därför provat olika varianter för att få den hetta som han eftersöker – i alla fall på några av vingarna så vi andra i familjen också ska kunna äta dem. Det här receptet räcker för 4-6 portioner lite beroende på om man äter det som tillbehör eller plockmat, eller har det som en ren måltid.

2 kg kycklingvingarIMG_4988
1 flaska Caj P. Buffalo Wings Marinade
4 msk ketchup eller chilisås

Torka kycklingvingarna med lite papper och lägg dem i en påse och häll över marinaden. Spar dock ca 2 msk till glaze.  Låt vingarna marineras i kylen minst två timmar men gärna över natten. Låt dem därefter rinna av och tillaga dem på grillen, eller i ugnen ca 20-30 minuter, vänd dem ofta så de inte bränns om du grillar dem och ös dem under tiden om du gör dem i ugnen. Vingarna är klara när köttet känns mört och saftigt. Blanda ketchup med resterande buffalo wingsås till en glaze som du kan pensla på mot slutet av grillningen. Servera med grönsaksstavar och en god dippsås, eller bara som de är. Jag har tyvärr planerat dåligt idag, så jag penslar bara vingarna innan de åker in i ugnen. Men de blir lika god för det. Till kycklingen gör vi bruschetta med tomater och kantarellbakelser.

IMG_49901187280_10151623566188920_1753419723_n

Easy AdSense by Unreal