Citronrulltårta

IMAG0903Sonen (sex år) vill baka och då vi ska vidare till torpet sedan och det är trevligt att ta med en liten rulltårta så tycker jag vi kan göra det. Men jag får inte hjälpa till, utan han säger – du kan göra något annat. Så för att kunna smygassistera lite ställer jag mig bredvid och bakar rabarbermuffins.

Det är riktigt roligt att se honom i köket och man hoppas ju att hans intresse håller i sig. Jag får inte en hjälpa honom att ta fram saker, han kan själv. Han ber dock om hjälp när lite äggskal hamnar i byttan.

3 äggIMG_3620
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, finrivet skal
1 msk citronsaft
Fyllning:
1,5 msk strösocker
1 pkt jordgubbar, eller hallon eller blåbär eller vad du själv vill ha i rullen.

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggvispet tillsammans med citronskal och citronsaften. Bred ut smeten på bakplåtspapperet, lämna 1 cm till kanten och grädda mitt i ugnen 5 min. Ta ut kakan och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Mosa bären, bred på sylt eller vad du har hemma som fyllning genast över botten och rulla ihop från långsidan. Lägg rulltårtan att svalna på skarven. Skär den i lämpliga skivor och servera dem som bakelser eller på vanligt sätt. Vi serverar den med grädde och en hemmagjord fruktsallad.

IMG_3621IMAG0904

Easy AdSense by Unreal