Rulltårta med äppelmos (glutenfri)

IMG_2984Vi har sjuårskalas och får information om att en av flickorna är glutenintolerant, så här ska vi försöka hitta alternativ som passar alla. Vi gör då en rulltårta på potatismjöl och rullar den med äppelmos. Det är inte samma effekt som när man bakar på vetemjöl, den blir betydligt tunnare, men smaken är densamma. Utöver rulltårtan gör jag även kokosformar och syltkakor – så alla får samma sorts kakor.

3 äggIMG_2979
1½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
Äppelmos

Klä en långpanna, 20×30 cm, med smör- eller bakplåtspapper. Pensla med lite flytande fett i långpannan innan du lägger på papperet så ligger det still. Vispa äggen med sockret till en tjock och pösig smet.
IMG_2981Blanda potatismjölet med bakpulvret och sikta ned i äggsmeten. Rör om och bred ut smeten i långpannan direkt. Grädda på mittfalsen i den ca 250 grader i ca 7 minuter. Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar. Bred ut äppelmos i ett jämnt lager och rulla ihop så att du får en rulltårta med skarven under. Förvaras i kylskåp eller frys.

Easy AdSense by Unreal