Hälsosamma kryddor

När jag skrev om olika färska örter tog jag även med lite om vad de olika örterna är bra för, här har jag hittat ett annat inslag om lika välgörande kryddor. Det finns oändligt mycket att hitta om ämnet så det här är bara ett axplock och jag hoppas att jag kommer hitta mer framöver så jag kan fylla på. Det här kommer från en mindre artikel i en veckotidning som jag fått av en kollega på jobbet för att leta bra recept då hennes mamma läst klart dem. Jag håller kanske inte helt och hållet med utan noterar vad som står.

Chili: Ökar förbränningen och dämpar inflammationer. Det sägs även att det skyddar mot cancer – men det ställer jag mig tveksam emot, likaså de övriga med samma effekt.

Havtorn: sänker blodtrycket och minskar risken för kärlkramp och även denna sägs skydda mot cancer.

Ingefära: Rik på antioxidanter, antiinflammatorisk och verkar lugnande mot magen. Den sägs skydda mot förkylningen och även denna mot cancer.

Kakao Rik på antioxidanter och sänker blodtrycket.

Kummin: Minskar gasbildning i magen.

Wasabi: Ökar aktiviteten hos kroppens egna antioxidanter.

Vitlök: Rik på antioxidanter och verkar antiinflammatorisk samt ökar förbränningen, Virus- och bakteriedödande och sänker kolesterolvärdet samt minskar proppbildning i blodet.

 

 

Easy AdSense by Unreal