Halloumisallad med granatäpple

IMG_2517Enkel och snabblagad förrätt. Där man både får sött och salt i en härlig kombination. Receptet är för en person men går enkelt att dubblera eller att man tar så det räcker till många. Granatäpplen var lite nytt för mig innan vi hade det i ett mousserande vin förra sommaren. Jag har sett det tidigare och hört talas om det men aldrig tänkt på hur jag ska kunna använda det i maten.

ruccolaIMG_2514
½ avokado
olivolja
balsamvinäger
(salt)
3 skivor halloumi
granatäppelkärnor

Skölj salladen och lägg upp den på en tallrik (om du serverar den direkt som förrätt) eller ett fat (om du vill ställa fram den på bordet och låta var och en ta själv, eller som en del av en buffé). Halvera avokadon och skär den i mindre bitar som du fördelar över salladen. Häll över olivolja och balsamvinäger, eventuellt lite salt. Skär halloumi IMG_2513i skivor och stek dem i smör eller olja, gärna i en grillpanna. Lägg osten på salladen och avsluta med att strö över lite granatäppelkärnor. Det går jättebra att servera den utan ost också för den som inte tycker om eller inte vill ha.

Easy AdSense by Unreal