Glutenfria syltkakor

IMG_2980Vi har barnkalas hemma idag och en av flickorna som kommer kan inte äta gluten, så jag googlar och letar efter bra recept. Ytterligare ett dilemma är att hon även är diabetiker. Jag passar på att göra syltkakorna på hemmagjord äppelmos som inte är så sockrad. Vi har frågat hennes föräldrar och fått ok att baka på ”vanligt socker” då följer de med och kontrollerar intaget, då diabetes och glutenintolerans inte är den roligaste kombinationen. Jag väljer dock att dra ner mängden socker så mycket jag vågar på receptet (här är dock originalreceptet). Det är inte direkt så jag får den att kunna rullas, men jag klickar ut den i formar och lägger lite mos ovanpå.

175 g flytande smörIMG_2974
1 dl socker
1 ägg
3½ dl potatismjöl

Äppelmos, sylt eller marmelad

Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl. Forma till små bollar och lägg på smord plåt. Degen blir ganska kladdig, men det är ingenting att bry sig om. Tryck små fördjupningar i varje boll och fyll med valfri sylt eller marmelad. Grädda i 175 grader i 15 minuter.

Receptet är hämtat från Söta saker.

Easy AdSense by Unreal