Pasta med broccoli- och bacon

Jag behöver matlådor till jobbet och passar på att köpa hem broccoli på väg hem från jobbet. Jag ska i alla fall göra broccolisoppa och förbereda middagen så det puttrar bredvid under tiden. Det här receptet är för två portioner.

pasta
1 paket bacon (ca 300 g)

Sås:
1 stor broccoli i buketter
25 gram smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 st vitlöksklyftor
ett par varv med pepparkvarnen
½ tsk muskotnöt, riven eller malen

Koka broccolin i lättsaltat vatten 5-10 minuter tills den är mjuk. Prova med en sticka. Sila av vattnet och låt broccolin stå ett par minuter och rinna av. Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar och stek dem lätt i smör i en kastrull, tillsätt pressad vitlök och efter en stund även mjölet och vätskan. Tag av grytan från värmen och tillsätt broccolin. Blanda i broccolin i buketter. Tillsätt finhackad persilja om du vill.

Easy AdSense by Unreal