Kycklinggryta med ris

Jättegod kycklinggryta som kom med Coops matkasse, men det vet vi ju sen tidigare då vi brukar göra Kyckling Indienne och andra Indiennrätter. Så här visste vi att kycklingen skulle gå hem hos alla, vi sparade den till lördagens kvällsmys då vi tittade på teve och åt i vardagsrummet. Innan lyxade vi med en rostad smörgås med skagenröra och kräftstjärtar.

4 dl ris
1 msk olivolja
1 msk smör
500 g grovt strimlad kycklingfilé
1 tsk paprika
½ tsk curry
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl mango chutney
2 dl mjölk
1 dl grädde
½ knippe strimlad vårlök

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Bryn kycklingen runt om och lägg i paprikan. Strö över curry, salt och peppar. Tillsätt mango chutney, mjölk och grädde. Sänk värmen och låt småputtra 15 min. Tillsätt vårlök och vänd runt. Servera med ris

Tips: Finns inte mango chutney går det bra med sweet chilisås istället.

Vin till maten: Vi valde en klassiker 7 deadly Zins, det man ska tänkta på är att stark mat kan få vinet att ”brinna” så det känns starkt. När jag hörde den kommentaren från ett biträde på systembolaget, så kändes det faktiskt lite ”påhittat” men när man sen har känt vad som händer med vinet beroende på vad man äter till så förstår man, tro mig.

Easy AdSense by Unreal