Helstekt fläskkarré

IMG_2770Söndagssteken blir en helstekt fläskkarré med är glacerad med honung, chili, vitlök och ingefära. Vi är bortbjudna på dagen så jag förbereder den på förmiddagen och värmen den bara lätt inför servering. Till köttet serverar vi pommes stripes, sallad och en sås. Jag öser köttet några gånger för att det inte ska bli för torrt.

800 g hel fläskkarré utan benIMG_2759
2 msk smör
2 msk flytande honung
½ urkärnad och finhackad chili
4 finhackade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1,5 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl vatten, till skyn

Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen.

IMG_2760Lägg fläskkarrén i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70-75 grader. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp.

IMG_2762

 

IMG_2769

Vin till maten? Vi har våra favoriter även om vi försöker prova nya sorter ibland. Idag blir det 7 Deadly Zins, nummer 6690 på systembolaget. Ett gott vin strax över hundralappen som är mycket fruktig, eldigt och har en syltig smak med rostad fatkaraktär och inslag av björnbär, lakrits och vanilj.

Easy AdSense by Unreal