Festbullar med vaniljsmörkräm, kanelkräm och äpple (och ingefärsmarmelad)

IMG_2757Lördagsmorgon blir jag väckt tidigt, så jag gör i ordning en dubbel sats med bulldeg och tänker att jag ska försöka variera innehållet i bullarna. Receptet till degen som jag använder är det här. Fyllning kan man variera, så jag blandar smör och florsocker som en smörkräm och brer på en variant.

Vanligtvis blir det bullar med antingen kanel eller kardemumma. Men det är alltid roligt att variera sig.

IMG_2739IMG_2750

Smörkrämsbullar:IMG_2753
100 g smör
2 dl florsocker

Blanda krämen fluffig och bred över den utkavlade degen och rulla ihop, utan att rulla ihop den för hårt.Skär i skivor och lägg i formar. Pensla med ägg och strö pärlsocker på. Jag lägger några i muffinsformen för att de ska resa sig uppåt och blir riktigt höga. De blir väldigt goda och är definitivt ett kommande alternativ för ”vanliga” kanelbullar då det alltid är enkelt att bara kavla ut degen och sen bred på fyllning, rulla ihop och skära skivor att lägga ut i formar.

 

IMG_2758IMG_2757

 

 

 

 

 

 

Äppelbullar:
2 dl äppelmos
1 äpple (i tunna klyftor)
2 tsk kanel, malen

Skär kakan i fyrkanter cirka 8×8 cm. Klicka äppelmos på varje fyrkant. Lägg en äppelklyfta på varje fyrkant och strö över kanel. Jag gör även Äpple och ingefärsbullar: Där jag fyller dem med äppelmos och Ingefärsmarmelad på samma sätt som de jag bara fyller med mos, äpple och kanel.

IMG_2743IMG_2756

Vaniljgrottor:
75 gram smör (eller mjölkfritt margarin)IMG_2737
1 krm salt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Kanelgrottor:
75 gram smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

Rulla till släta bullar utan att använda mjöl. Tryck ett hål mitt i bullen och klicka i fyllning.Lägg dem i bullformar och pensla dem med uppvispat ägg och pärlsocker.

Grädda i ugn, 225-250 grader 8-10 minuter.

Easy AdSense by Unreal