Chokladtårta

IMG_2200Sonen firas i dagarna tre och till kvällens firande har han önskat en chokladtårta med vit grädde. Precis som förra gången jag gjorde chokladtårta mixar jag vanlig tårtbotten med maräng för att få ett krispigt lager mitt i tårtan och även få lite höjd. Tårtan dekorerar jag med jordgubbar och spritsad spraygrädde. Mellan bottnar och maräng har jag blåbär, hallon och chokladgrädde.

Tårtbotten
marängbotten
chokladgrädde (se nedan)
hallon
blåbär
jordgubbar
spraygrädde

Chokladgrädde:

1 dl kakaoIMG_2162
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde

Chokladgrädde förbereder jag lite innan då den får stå en stund i kylen blandad för att kakaon och sockret ska blanda sig med grädden innan man vispar, detta för att den inte ska bli grynig.

När jag bygger ihop tårtan passar jag på att hälla på saften från bären för att den ska bli extra saftig. Jag börjar med en vanlig botten, brer på hallon och grädde. Fortsätter med en marängbotten och brer på lite chokladgrädde för att sedan ta en botten igen med blåbär. Överst brer jag ett täckt lager IMG_2195med chokladgrädde.
IMG_2194

 

Easy AdSense by Unreal