Thailändsk chilibiff

IMG_2062Vi avslutar helgen med en av pappas favoriter, det han längtar efter mest när det gäller hämtmat från den lokala woken. Här gör vi det dock hemma och vi måste då anpassa chilin till att även barnen ska äta och han får då tillsätta sin hetta i maten efteråt. Det här är ett viktväktarrecept från kokboken, mat för alla – enligt det gamla pointssystemet motsvara den 4 points.

400 g lövbiff, strimlorIMG_2056
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk thailändsk fisksås
1 msk mörk soja
2 msk ostronsås
2-3 tsk chilipasta utan olja
2 tsk socker
2 msk hackad färsk koriander
2 stjälkar citrongräs
100 g tjocka risnudlar
2 tsk olja
1 stor knippa salladslök
100 g suger snaps eller sockerärtor
4 blad salladkål
200 g böngroddar
½ röd paprika
4 tomater

IMG_2057Blanda kött, vitlök, såserna, chilipastan, socker, koriander och citrongräs i en skål. Täck över och låt den marinera i kylskåp – gärna 12 timmar. Lägg nudlarna i en skål, häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå 5 min. Häll av vattnet (eller följ anvisningar på förpackningen). Värm olja i en wokpanna, fräs köttet hastigt med sin marinad. Ta ur köttet och lägg först i salladslöken, därefter övriga grönsaker. Låt dem fräsa ca 5 minuter tills de börjar bli mjuka men har kvar sin spänst. Spola ev nudlarna under kallt vatten. Lägg dem och köttet i pannan och hetta upp. Servera genast.

 

IMG_2060IMG_2061

Easy AdSense by Unreal