Senapsbiff

IMG_2068Jag strimlar lövbiff och steker med grönsaker. Därefter tillsätter jag senap, creme fraiche och matlagningsgrädde så det blir en härligt god senapsås. Här kan man variera grönsaker efter tycke och smak och även senapssort. Jag brukar variera mellan fransk dijonsenap, vanlig slotts senap, skånsk senap eller Johnnys senap. Det blir en enkel köttgryta som är god både till ris, potatis och pasta.

400-500 g lövbiffIMG_2065
10-15 cm purjolök, strimlad
10 champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
3-4 msk senap
1 brk creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
salt
peppar

IMG_2064

 
Jag börjar med att förbereda grönsakerna, strimlar och sköljer purjolöken, skivar champinjonerna och pressar vitlöken ovanpå. Steker dem lätt i lite smör och tillsätter sedan lövbiffen och saltar och pepprar. Lövbiffen är så pass tunn att det går fort att laga i ordning. Jag brukar steka den så den ytters är genomstekt och det mesta av eventuell vätska försvunnit. Då häller jag på senap och creme fraiche och matlagningsgrädde och låter det puttra någon minut. Se till att allt blir genomvarmt, smaka av och servera. Gott till är en sallad och vitlöksbröd.IMG_2066

Obs, tänk på att olika senapssorter ger olika smak, så tillsätt hellre lite först och smaka av innan du hällt i för mycket.

Easy AdSense by Unreal