Köttfärsfyllda tortillas

IMG_1990Tortillabröd med köttfärs och grönsaker ihoprullade och gratinerade i ugnen. Ett perfekt sätt att göra sig av med rester och bra då det även kan förberedas i förväg. Jag tar purjolök och paprika i rullarna och kryddar köttfärsen med tacokrydda. Jag har även en halv burk tacosås kvar sedan förra gångens tacofest, så den blandar jag i köttfärsen. Vi har även ätit sallad från pizzerian så en överbliven burk med vitlöksdressing blandas i köttfärsen.

500 g köttfärsIMG_1975
10 cm purjolök
1 paprika
1 påse tacokrydda
½ brk tacosås
vitlökssås
tortillas
riven ost, jag väljer att riva lite av herrgårdsosten vi har hemma.

Jag börjar med att hacka och skölja purjon, sedan steker jag den tillsammans med paprikan en liten stund innan jag fyller på med färsen. När den är till fullo brynt kryddar jag den med tacokrydda och häller på tacosåsen.

IMG_1976IMG_1979Därefter fyller jag tortillabröden med en mittsträng av färsen och rullar ihop dem. För att de ska hålla ihop lägger jag dem med skarven ner i en ugnsform och river ost och strör över. Ugnen sätter jag på 200 grader och tiden varierar lite om du gör dem direkt när färsen fortfarande är varm eller om du förberett dem i förväg. Servera med lite sallad eller någon grönsak.

Easy AdSense by Unreal