Lövbiffsgryta

En god gryta med strimlad lövbiff som snabbt går att svänga ihop. Vi har ingen purjo hemma så vi ersätter det med vanlig lök. Man kan gärna tillsätta champinjoner om man vill. Vill man ha lite mer sås till är det också gott. Till serverar vi ris och lite sallad. Lövbiff får avsluta arbetsveckan och en vecka som mest varit kombinerad med snabblagad mat. Så även den här, men ändå är det skönt med lite ”riktig mat”. Vi har en stor förpackning lövbiff så det blir både en lövbiffsgryta och en pastarätt med sås på lövbiff.

 

400 g lövbiff
1 purjolök
2-3 paprikor i olika färger
1 tsk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
1½ msk vetemjöl
1 dl köttbuljong
1 dl matlagningsgrädde, max 5 %
1½ msk senap
2 msk soja
salt
peppar

Strimla köttet. Skölj och strimla paprika, skiva svamp. Bryn köttet i margarin. Tillsätt skivad purjolök, paprika och pressad vitlök. Låt fräsa någon minut. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde. Låt småkoka på medelvärme ca 5 minuter. Smaka av med senap, soja, salt och peppar. Servera med pasta eller ris och en sallad.

Vin till maten: Vi väljer ett lite mustigare vin när grytan i sig inte bidrar med det mustiga. En ripasso eller en Amarone är ju aldrig fel.

Easy AdSense by Unreal